Stilovi u enterijeru

Uredjenje unutrašnjeg prostora se menjalo kroz istoriju i uglavnom je bilo odredjeno načinom života, imovinskim stanjem, društvenom pozicijom i sl. Danas je malo drugačija situacija i sve zavisi od korisnika prostora  – šta oni vole i gde se osećaju najprijatnije.

Generalno, možemo govoriti o nekoliko osnovnih stilova u enterijeru u čijim okvirima se nalazi još dosta varijacija na temu.  S tim sto je načešći slučaj da se odlučujemo za eklekticizam – tj. mešavinu stilova, koja nam dozvoljava mnogo više slobode nego odluka za samo jednu stilsku grupu.

Ukoliko već nemate neki stil koji volite, najbolji savet za izbor stila je putem fotografija (iz časopisa, sa interneta, …). I tada treba da se vodite opštim utiskom udobnosti i dopadljivosti koje slike ostavljaju na Vas. Takodje, ukoliko Vam se na nekoj slici svidi odredjeni komad nameštaja, nemojte ga olako isključivati jer je na slici stil koji Vam ne odgovara. Vrlo je moguće da bi se taj isti komad savršeno uklopio u neki drugi stil i čak bolje došao do izražaja.

Zato, svaka slika, svaka inspiracija, boja, šara i slično,  može da vam bude vrlo značajna za dostizanje savršenog enterijera.

Za Vas smo spremili 9 osnovnih stilova koji se pojavljuju u enterijerima širom sveta. Na svakom linku možete pronaći osnovna obeležja stila i neke karakteristične detalje. Ako ne možete da se odlučite samo za 1 stil, slobodno naznačite kombinaciju koja Vam se dopada.

Povratak na USLUGE

sredi stan - Skandinavski stil u enterijeru
pročitaj više….
Sredi stan - savremeni stil u enterijeru
pročitaj više….
Sredi stan - rustican stil u enterijeru
pročitaj više….
sredi stan - romantican stil u enterijeru
pročitaj više….
sredi stan - retro stil u enterijeru
pročitaj više….
Sredi stan - klasican stil u enterijeru
pročitaj više….
Sredi stan - Industrijski stil u enterijeru
pročitaj više….
sredi stan - glam stil u enterijeru
pročitaj više….
sredi stan - etno stil u enterijeru
pročitaj više….